Om författaren:

National Hockey League

National Hockey League

National Hockey League eller dess förkortning “NHL” är en hockeyliga känd världens runt.

Den samlar över 31 lag från både Kanada och Amerikas förenta stater. Tack vare många filmer och spektakulära, historiska matcher har den blivit väldigt populärt också i Europa, särskilt i länder som har Hockey som nationalsport. Just nu nästan ett hundra svenskar spelar i NHL. Det gör att kvaliteten av den svenska ligan blir värre eftersom de bästa spelarna plockas ut av de nordamerikanska lagen. Det medför att skillnaderna mellan ligorna ökar. Det hade varit en tråkig nyhet om det inte hade några positiva konsekvenser. Det att NHL tar över bästa spelarna i världen gör att Sverige blir mer populär och att svenska spelare får chans att bli världsstjärnor och på något sätt representera Sverige.

NHL stjärnor kända överallt

NHL har faktiskt väldigt många fans i Nordamerika. Det leder till att många högpresterande spelare är väldigt kända i både förenta stater och Kanada. Det finns flera sammanfattningar över vem som har varit bäst, när och på vilken position. Det gör att sådana namn som Connor McDavid, Sidney Crosby, John Tavares eller Steven Stamkos är med enkla ord riktiga stjärnor för NHL fans. Det finns många svenskar som representerar Sverige i NHL. Namn som Nicklas Bäckström, Erik Karlsson, Filip Forsberg eller William Karlsson ska vara oförglömliga. Om man är intresserad i de bästa aktioner de har gjort, då är det enkelt att hitta dem på nätet. Det finns många olika videosammanställningar på YouTube som visar deras högprestanda. Det är som är värt att nämna är att de bästa spelarna faktiskt kan bli riktiga legender, eftersom de allra bästa hockeyspelarna kan bli med i Hall of Fame i New York som är riktig kronan på idrottsmans karriär. Det är värt att nämna att spelarna i NHL tjänar mycket mer än de i NHL som ofta är den bestämmande faktorn om svenska spelare får ett erbjudande från NHL lag.

Skillnader mellan NHL och SHL

Skillnader mellan NHL och SHL

Trots att det fortfarande är samma hockey, reglerna i båda ligor skiljer sig betydligt. Först och främst rinken i NHL är mindre. Skillnaden i storlek är dock inte markant. De är nästan lika långa (60 meter mot 60,91 meter) men de europeiska rinkarna är nästan 4 meter bredare. Ibland kan det vara svårt att märka skillnaden på grund av det sättet som TV transmitterar matcher, men själva spelare känner stor skillnad mellan banorna. Denna skillnad gör att lagen behöver anpassa taktik till ligan de spelar i. Man kan se också att tempon i spelet är mycket högre. Mindre rink med samma antal spelare gör att själva spelet är snabbare och mer spännande. Man kan känna att det har riktigt amerikansk stil och det liknar också NBL där spelet blir mer spännande tack vare dynamik. När det gäller utrustning finns det bara små justeringar som inleds och de är särskild svåra att märka. Vanligtvis den svenska ligan inleder liknande lagändringar som NHL, som gör att båda ligorna är faktiskt väldigt liknande. Den största skillnaden är faktiskt nivån av lagen.

Sparad i: Blog

RSSComments (0)

Trackback URL

Kommentarer inaktiverade.