Om författaren:

Dags för en ny hockeysäsong

Dags för en ny hockeysäsong

Dags för en ny hockeysäsong

Efter en rekordvarm sommar har det äntligen blivit höst. På hösten faller löven. Grill, sol och bad byts mot mysiga hemmakvällar i soffan. Men det är även tiden då den efterlängtade hockeysäsongen drar igång. Så istället för att kura ihop dig där hemma, kan du istället sätta på dig ditt lags matchtröja och dra ned till hockeyarenan. Hösten är hockeyns årstid! I den här artikeln tänkte jag diskutera mina förhoppningar och förväntningar på den här säsongen av SDHL, och spekulera i vilka som får äran att lyfta pokalen på andra sidan årsskiftet. En ny säsong väntar, full av möjligheter för damhockeyn!

Vad jag hoppas på säsongen 18/19

I tidigare artiklar har jag bland annat pratat om vilka utmaningar damhockeyn står inför och vad som måste göras för att lösa problem med till exempel låga publiksiffror eller ohållbart låga löner som tvingar spelarna att ha andra arbeten vid sidan av hockeyn. Att hoppas på att dessa problem kommer att lösas under kommande säsong vore såklart naivt, men det är inte för mycket begärt att hoppas på en förbättring. Tyvärr ligger lönerna fortsatt lågt när vi nu går in i säsongsinledningen, men det är inte omöjligt att satsningar på damspelarnas löner kan komma att ske under säsongen, om diskussionen om deras låga löner fortsätter. För tillfället tjänar de flesta spelarna i SDHL oerhört lite, och de mest välbetalda spelarna kasserar in ungefär 20 000 kronor brutto varje månad – alltså inga topplöner. Speciellt inte om man jämför med herrar på samma nivå. Mer tillförsikt har jag över publiksnittet. Det har alla möjligheter att öka under den här säsongen. Inte minst tack vare att damhockey har fått allt mer uppmärksamhet i media. Att fler artiklar på exempelvis aftonbladet berör damhockeyn gör såklart att fler människor får upp ögonen för ämnet – och kanske bestämmer sig för att gå och se en match. Dessutom verkar det som om allt fler klubbar vill satsa mer på arrangemanget runt matcherna, vilket såklart ökar chanserna för att de som testar att gå och kolla på damhockey också vill komma tillbaka för att se fler matcher. Inom det här området finns alltså goda chanser till en positiv utveckling under säsongen!

Vad jag hoppas på säsongen 18/19

Vad jag hoppas på säsongen 18/19

Vilka vinner SDHL säsongen 18/19?

Det finns väl egentligen inte så mycket mer att säga än att Luleå HF, som alltså vunnit de senaste tre säsongerna, är stora favoriter till att ta hem titeln även i år. Luleå har legat i framkant med sin satsning på damhockeyn – och det har lönat sig med tre raka SM-guld. Inför säsongen har man förvisso förlorat en del stjärnor, men har ändå en tillräckligt stark grund att stå på för att kunna kamma hem ett fjärde guld.

Den största utmanaren är antagligen Brynäs, som inte kom bättre än åtta förra säsongen, men som efter kritik på en bristande damverksamhet har satsat och rustat upp rejält. Brynäs har bland annat värvat SDHL:s absolut största stjärna, Jennifer Wakefield, från just Luleå. Wakefield har på sina 69 tidigare framträdanden i SDHL svarat för 144 poäng, alltså ett snitt på över två poäng per match. Brynäs har även lyckats locka till sig Erika Grahm från Modo. Som en avslutande liten bubblare ska jag även nämna Leksands IF som en utmanare till titeln. De verkar ha fått ihop en välfungerande trupp med bra stämning i laget!

Sparad i: Blog

RSSComments (0)

Trackback URL

Kommentarer inaktiverade.