Om författaren:

Börja spela hockey

Börja spela hockey
Börja spela hockey

Hockey är en väldigt populär lagsport och det finns ungefär 19 olika hockeyvarianter. Ett par av dessa är ishockey, bandy, streethockey, mm.

En outvecklad form av hockey har blivit daterad så långt bak som på 1700-talet i Nederländerna där en grupp människor på skridskor spelade med en liten skiva på de frusna kanalerna. En annan teori föreslår att hockey har sitt ursprung på den amerikanska kontinenten som härrör från det amerikanska liknande spelet, lacrosse. Målet med spelet är enkel, nämligen att göra fler mål än motståndarlaget. Det är förbjudet för spelarna att föra pucken in i mål med foten eller annan del av kroppen utan spelet spelas enbart med hockeyklubba och även annan form av utrustning om denna är nödvändig, som till exempel skridskor för ishockey. Varje lag har fem spelare var, tre forwards, två på försvar, plus en målvakt. Matcherna i National Hockey League, NHL spelas på så sätt att spelet består av tre halvor på 20 minuter vardera. Om matchen är oavgjord efter 60 minuter fortsätter den med en förlängning av fem minuter med golden goal, där första laget att göra mål har vunnit matchen. Om till och med efter förlängningen matchen fortfarande är oavgjord så tillämpas straffar för att hjälpa till att få fram ett vinnande lag. Matcherna avbryts direkt av domare i händelse av brott eller andra situationer så som offside eller icing. Varje spel börjar med en face off, ansikte-mot-ansikte och slutar när domaren blåser i visselpipan eller när ett mål har gjorts.

Fördelarna med hockey

Fördelarna med hockey
Fördelarna med hockey

Fördelarna med hockey är många och bland dem är det faktum att det hjälper till att man lär sig arbeta i lag. Även om man måste ta väldigt många beslut på egen hand (och ganska ofta), så måste en match spelas i lag för att det ska fungera. Till detta kan man även inkludera faktum att man måste ha tålamod. Visst är det roligt att ha pucken men är man girig så kan hela laget komma att förlora på detta. Lagspel är nyckeln. Vill man ha en tålig och vältränad kropp så är hockey en utmärkt lösning. I första hand så har sporten positiva effekter på hjärt- och kärlsystemet. Hockeyspelare utvecklar resistens mot de ansträngningar som görs, bättre kondition och mer flexibla muskler samt en starkare kropp. Genom att praktisera denna sport så får man även starkare ben och benmuskler. Hockey är även något som kan spelas av alla, stora som små och oavsett kön. För barnen är sporten en bra start och progression i vad det gäller deras psykiska och fysiska utveckling. Grovmotoriken kommer också att förbättras samt deras sociala kompetens. Tre Kronors Hockeyskola beskrivs ofta som det första steget i att introducera sina minstingar till denna sport.  Även äldre människor kan komma att ha nytta av sporten även om ishockey inte skulle vara så passande. Det finns flera olika former av hockey som kan spelas på land, i gräs eller grus. En mildare form av denna sport skulle vara underhållande och hälsosamt även för pensionärer.

Sparad i: Blog

RSSComments (0)

Trackback URL

Kommentarer inaktiverade.