Om författaren:

Allt kring ämnet hockey – Henrik Zetterberg och bröderna Sedin

Allt kring ämnet hockey – Henrik Zetterberg och bröderna Sedin

Allt kring ämnet hockey – Henrik Zetterberg och bröderna Sedin

Det råder inget tvivel om att vårt avlånga land genom åren lyckats producera en mängd framgångsrika hockeyprofiler, individer som har legat uppe bland de allra bästa i världen och detta från ett land med endast omkring 9 miljoner invånare. I den förra delen jag skrev, tittade jag närmare på vad jag anser vara den bäste svenske hockeyspelaren som någonsin spelats, fram till dags datum. Detta är ju dock min personliga åsikt och behöver nödvändigtvis inte stämma in med vem du anser varit Sveriges bäste hockeyspelare genom tiderna.

Trots vår låga befolkningsmängd så anses det svenska hockeylandslaget vara ett av de tre bästa lagen i världen, och Tre Kronor har och är ofta med och tampas om de allra ädlaste medaljerna när det kommer till stora tävlingar. Genom åren har så har vi fått se en mängd framgångsrika profiler träda fram och leda eller hjälpa inte bara Tre Kronor utan också sitt hemmalag, vare sig det har varit inom SHL eller NHL.
Jag tänkte här gå igenom de tio bästa spelarna som vårt vackra land har lyckats producera genom åren, men återigen så vill jag påpeka att det är min personliga uppfattning. Spelarna kommer inte att listas i någon speciell ordning då dom är alla bra på olika sätt i sina respektive roller.

Henrik Zetterberg

Laget som lyckades stjäla Henrik Zetterberg lyckades genomföra den bästa dealen som ett lag någonsin kunnat göra, när han draftades som 210:e spelare. Idag är Zetterberg en av de farligaste och mest kompletta spelarna på isen och i hela NHL och en av Sveriges bästa spelare just nu.

Henrik Zetterberg

Henrik Zetterberg

När Zetterberg är på isen då får motståndarna verkligen se upp, speciellt från ett offensivt perspektiv då Henrik med lätthet kan producera över 90 poäng under en säsong. Han tillsammans med sin radarpartner i anfallet, Pavel Datsyuk gjorde dem två till ett av det vassaste anfallsparet i NHL och när han finns med i Tre Kronor, då har vi verkligen en spelare vi kan tillförlita oss på när det gäller vårt anfall.

Bröderna Sedin

Vad är bättre än en bra spelare, jo två och detta är precis vad Vancouver fick när man draftade tvillingbröderna Henrik och Daniel Sedin under 1999 års draft. Daniel draftades som nummer två och hans bror direkt efter som nummer tre. Med ett tvillingpar på isen kan man som coach inte önska sig mycket mer, då det inte finns någon som känner sin medspelare så pass bra som en bror eller syster och när det gäller tvillingar, så har det ju påståtts att deras band ännu starkare.

Inte nog med att dom känner varandra så pass bra på isen, dom kompletterar också varandra helt perfekt, med Daniel som målgöraren och Henrik som speluppläggaren. År efter år under deras tid i NHL har bröderna Sedin plockat mängder av poäng, minst 80 poäng vardera och har båda stått bakom många av lagets Vancouver Canucks framgångsrika säsonger. Bröderna är aktiva i NHL än idag, och detta nu som 37 år gamla.

Sparad i: Blog

RSSComments (0)

Trackback URL

Kommentarer inaktiverade.